Leszek Cieplak stworzył recepturę lodów, którą pielęgnujemy do dzisiejszego dnia. Smak lodów tworzonych ze świeżego mleka i śmietany to smak odbiegający od rynkowej oferty lodów z długą datą przydatności.
Nasze lody to:
- prosta receptura opierająca się wyłącznie na naturalnych produktach, gdzie bazą jest: mleko, śmietana, cukier – to takie proste
- to krótka data przydatności do spożycia – nie używamy konserwantów i polepszaczy smaku
- to gwarancja naturalnej barwy – nie używamy barwników
- smaki owocowe tworzone są na bazie świeżych lub mrożonych owoców – nie gotowych past
- naturalna struktura lodów – bez napowietrzania
Lody pojawiają się w stałej ofercie naszych sklepów firmowych od maja do ostatnich ciepłych dni roku. Przez cały rok istnieje natomiast możliwość zamówienia lodów na różnego rodzaju okoliczności jak przyjęcia weselne lub firmowe. Lody produkowane są przez prze Grzegorza Cieplaka, który każdorazowo tworzy indywidualne ich smaki. Do najbardziej popularnych należą: śmietankowe, czekoladowe, truskawkowe, malinowe, porzeczkowe, ciasteczkowe, miętowe, bananowe, chałowe.