Świeże, naturalne składniki i domowe receptury to podstawa najlepszego smaku naszych słodkości. Kremowa bita śmietana ze świeżymi malinami przełożona maślanym biszkoptem…czy też bogaty krem russel na bazie żółtek, masła z dodatkiem alkoholu kakao i bakalii zamknięty w czekoladowym cieście – to Państwo decydują o każdym szczególe tortu.

Ostrzegamy – smak naszych tortów prowokuje do dokładkę 🙂

W Cukierni Cieplak uczestniczą Państwo w kreacji smaku poprzez indywidualny wybór każdego z jego elementów:

  • ciasta
  • rodzaju kremu bazowego do przełożenia tortu
  • dodatków jakie mają znaleźć się w kremie
  • dekoracji tradycyjnej lub tworzonej przez naszą Panią Plastyk

Jak skomponować tort

Tort  podkreśla charakter każdej uroczystości. My wiemy, ze musi on nie tylko spełniać kryterium smaku ale również ma skupiać na sobie wzrok gości. Dajemy Państwu pełną swobodę w doborze kompozycji smakowych, jak i również w projektowaniu wymarzonego tortu. Do każdego zamówienia podchodzimy indywidualnie i sami tworzymy każdy jego najmniejszy szczegół. Dekoracje w Cukierni Cieplak powstają głownie na bazie: kremu, marcepanu, czekolady, świeżych owoców jak i również karmelu oraz nowoczesnych form dekoracji.

Rodzaje ciasta:

  • Biszkopt maślany
  • Biszkopt czekoladowy
  • Biszkopt orzechowy, to wykwintny tort z rantami bez grama mąki, na bazie mielonych orzechów włoskich
  • Biszkopt karmelowy
  • Biszkopt bezcukrowy
  • Biszkopt wegański
  • Beza

Rodzaje kremu:

  • Bita śmietanapuszysta świeża śmietana gwarantuje lekkie i delikatne przełożenie tortu. Torty na bazie śmietany to idealne rozwiązanie na przyjęcia dla najmłodszych.
  • Kremu Russel, to tradycyjny krem na bazie masła i jajek. Jedwabista konsystencja kremu sprawia, ze jest on idealnym nośnikiem dla szlachetnych smaków: czekolady, kawy czy też ulubionych trunków jak malibu. 
  • Tort firmowy Cukierni Cieplak to połączenie smaku kremu Russel z czekoladą, bakaliami i alkoholem.
  • Krem mascarpone, to wyjątkowy smak płynący z doboru wykwintnych składników – włoskiego sera mascarpone oraz śmietany
  • Krem budyniowy, to gęsta konsystencja kremu opartego na mleku i żółtkach.
  • Kremy wegański na mleku kokosowym
  • Krem jaglany bez cukrowy na bazie gotowanej na mleku kaszy jaglanej z dodatkiem daktyli