Jak zamówić tort?

Torty można zamówić:

  • w jednym z naszych sklepów firmowych (adresy są podane w zakładce Kontakt),

  • mailowo : biuro@cukiernia-cieplak.pl,

  • telefonicznie 322645011/ 784615321,

  • poprzez formularz zamówień.

  • Tort 2 – piętrowy musi mieć minimum 3 kg
  • Tort 3 – piętrowy musi mieć minimalnie 6 kg
  • Tort 4 – piętrowy musi mieć minimalnie 10 kg

Waga tortu w dekoracji tradycyjnej może być dowolna.

Waga tortów w masie cukrowej to minimum 1,5 kg

Waga tortów 3D to minimum 2 kg

W przypadku tortów w dekoracji tradycyjnej należy przyjąć 0,1 kg na osobę.

W przypadku tortów w dekoracji w masie cukrowej należy przyjąć 0,12 kg na osobę.

Waga zamawianego tortu przy odbiorze może różnić się o +-10%

Torty piętrowe umieszczamy na paterach. Pomiędzy piętrami również znajduje się patera, która stabilizuje tort. Za każdy element pater pobieramy kaucje zwrotną w wysokości 100 zł. Przykładowo w przypadku tortu 2 piętrowego będą to 2 elementy pater, a więc kaucja zwrotna wynosić będzie 200 zł. Patery należy zwrócić w ciągu tygodnia od uroczystości.

Istnieje również możliwość zakupu patery jednorazowej bezzwrotnej gdzie koszt doliczany jest do ceny tortu.

Tradycyjne kształty tortu to okrągły, prostokątny i kwadratowy.

Na dużą ilość osób (od 35 osób) proponujemy kształt prostokątny, kwadratowy (które łatwiej się porcjuje) lub też torty piętrowe w dowolnym kształcie

Możliwe jest wykonanie dowolnych kształtów tortu np. serca, cyfry, litery za dodatkową opłatą do ceny wynikającej z wagi tortu.

Dekorację tortu można wybrać z naszej galerii ze strony internetowej podając jego numer (dekorowanie tortu jest pracą artystyczną dlatego tort może się nieznacznie różnić od tego na zdjęciu).

Dekorację tortu można nam również przesłać w postaci wzoru tortu zaczerpniętego z innych stron internetowych lub zaprezentować w postaci opisu.

Zapraszamy do naszej Galerii Tortów gdzie mogą Państwo zobaczyć przykładowe realizacje.

Styl tradycyjny – tort wykończony kremem, śmietaną lub czekoladą w zależności od wybranego smaku. Boki tortu mogą być obłożone czekoladą mleczną lub biała, wiórkami kokosu, prażonymi migdałami lub orzeszkami arachidowymi. Góra tortu przybrana jest dekoracją z kremu i czekoladek.

Styl angielski – wykorzystuje masę cukrową (białko oraz cukier puder) do tworzenia niepowtarzalnych dekoracji. Styl ten daje możliwość uzyskania dużej różnorodności kształtów przestrzennych jak i kolorystycznych wariacji. Masa cukrowa jest bazą wszelkich figurek oraz wykonuje się z niej kwiaty cukrowe.

Naked cake – tak zwany tort nagi, gdzie boki tortu nie są wykończone i zdradzają jego wnętrze. Widoczne jest ciasto jak również przełożenie tortu. Popularna dekoracja tego tortu to świeże owoce i świeże kwiaty.

Driped cake – ślinka cieknie na widok tej dekoracji, gdzie czekolada lub lukier spływają po bokach tortu. Tort ten dekorowany jest świeżymi owocami, świeżymi kwiatami lub czekoladkami

Cena jest uzależniona od kilku czynników:

wagi końcowej, wybranego smaku oraz dekoracji

Cena tortu w dekoracji tradycyjnej to: waga x cena za smak

Cena tortu w masie cukrowej to: waga x (cena za smak + 10 zł/kg) + dekoracja wyceniana indywidualnie

Cena tortu piętrowego w dekoracji tradycyjnej to: waga x (cena za smak + 10%)

Cena tortu piętrowego w masie cukrowej lub naked cake to: waga x (cena za smak +10 zł/kg + 10%) + dekoracja wyceniana indywidualnie

Jakiej wysokości zaliczkę trzeba zapłacić przy składaniu zamówienia ?

Zaliczka wynosi ok 70% wartości zamówienia. Pozostała część kwoty jest płatna przy odbiorze zamówienia.

Gdzie odebrać tort?

Tort można odebrać w jednym z naszych punktów firmowych (adresy są podane w zakładce Kontakt.

Tort możemy również dowieźć pod wskazany adres. Dowóz jest płatny. Koszt dowozu ustalany jest indywidualnie po podaniu lokalizacji dowozu. Możliwość dowozu jest ograniczona w soboty jak również w dni poprzedzające Święta.

Co zrobić jeśli zapomniałeś zamówić tortu na ważną okoliczność?

Skontaktuj się z nami telefonicznie 784615321 lub 322645011 – może uda się nam wykonać zamówienie w trybie last minute.